LES ENTITATS DE SALT
 

El Punt del Voluntariat dóna suport a totes les entitats que estan desenvolupant projectes en el municipi a través de 4 nivells:

 

  • Orientació i formació per millorar la gestió associativa relativa a voluntariat. 

  • Suport en accions de promoció, sensibilització i reconeixement envers el voluntariat social. 

  • Afavorir el treball en xarxa, la dinamització i el contacte entre entitats socials de voluntariat, associacions.

  • Informació i difusió sobre les entitats socials i associacions ciutadanes a Salt i la seva activitat voluntària. 

Càritas Salt.jpg
casal dels infants.png

La missió de l'entitat és donar resposta a les necessitats de les persones i col·lectius més desfavorits socialment mitjançant programes d’assistència, orientació, acompanyament i promoció educativa i laboral, amb la finalitat d'ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones així com a la promoció de la justícia social.

 

Fundesplai.png

La missió del Casal dels Infants  és concentrar esforços en els barris amb infants i joves amb més necessitats socials per aconseguir millores concretes i duradores en el seu creixement i en el seu entorn proper, afavorint la transformació social a través d'un projecte compartit que contempla: L'acció social, la incidència política i la sensibilització, l'atenció a noves necessitats, la mobilització ciutadana i el voluntariat actiu i el treball en xarxa.


Les Vetes.jpg

La Fundació Catalana de l'Esplai és una entitat sense afany de lucre que té per missió educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Fundesplai desenvolupa un ampli ventall de programes, campanyes i activitats a favor dels infants, els joves, les famílies i les entitats. 

Dotalogo.png

La Fundació Privada Les Vetes és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 1991, que parteix del compromís ètic de donar atenció i assistència integral a les persones més vulnerables de la nostra societat, especialment si es troben en la tercera edat, en totes les necessitats físiques i espirituals de la vida humana, tant en la salut com en la malaltia.

  

Logo  Vincle (5).png

L’Associació Dota, dones per la formació, el treball i l’autoocupació sorgeix amb l’objectiu de contribuir a la formació i a l’orientació laboral de les persones amb menys recursos socials, econòmics i culturals de la Vila de Salt.

Les línies de treball de l’entitat són, en ordre de major a menor importància, la formació instrumental, l’acompanyament, l’orientació laboral i educativa, i la recerca.

 

Atenea.jpg

A la Fundación Atenea volem treballar amb i per a les persones des de l'anàlisi dels factors que potencien la inclusió social i la prioritat en la intervenció amb aquelles persones exposades a més riscos, fomentant la creació d'oportunitats i incidint en el factor gènere i en el fenomen de la feminització de la pobresa.

Les persones destinatàries de les accions de l'entitat són protagonistes dels seus propis processos de canvi i participen en la millora de l'organització i del seu entorn. 

 

val.PNG

Valentes i Acompanyades és una associació que treballem per aturar els matrimonis forçats, la greu manifestació de violència contra la dona, contra la seva autonomia, integritat física i emocional i, en conseqüència, contra el seu projecte de vida com a ésser lliure.

 

 

NouLogoCPNL_1605608039_w550_1605687046.png
nou logo VxL 2019.png

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública formada per la Generalitat de Catalunya i 135 administracions públiques que té l'objectiu de facilitar el coneixement del català i afavorir-ne l'ús en tots els àmbits. El CPNL disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i 146 punts d'atenció.
 

logos-nousol-ONG-300x159.png

Associació Socioeducativa NouSol treballa de forma local a Catalunya en programes socioeducatius per la inclusió i el desenvolupament personal i comunitari de col·lectius en situació de vulnerabilitat, marginació o exclusió social.


És una entitat que promou la inclusió social de persones i col·lectius en risc, des del seu hàbitat social, assolint processos de conscienciació, millora, apoderament i desenvolupament comunitari per tal de contribuir a la igualtat d’oportunitats i construir una societat més solidària, justa i cohesionada

 

 

atra.PNG

Atenció i tractament a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, especialment derivada de les addiccions i la salut mental, per tal que assoleixin la seva màxima autonomia i integració social. Sempre amb vocació de funció pública. Fa més de 30 anys que atenem i oferim tractament a persones amb conducta addictiva, proporcionant també atenció i suport a les seves famílies.

siad_edited.jpg

El SIAD és un servei específic per a les dones de Girona i un espai de relació, que ofereix informació, orientació i assessorament des d’una perspectiva de gènere i facilita l’accés als recursos de la ciutat, especialment en aspectes relacionats amb la violència masclista. Treballa en col·laboració amb diferents serveis de la ciutat per promoure la igualtat. Impulsa la participació de les dones a la vida pública de la ciutat. Contribueix que totes les dones puguin millorar en autonomia i condicions de vida.

 

Viu-Salt-AgendaArtboard-26-copy-44-copie-12.jpg

La Federació Catalana de Donants de Sang neix amb vocació d’aglutinar, fomentar i divulgar la donació altruista de sang i plasma a Catalunya.

La Funció Social de la Federació Catalana de Donants de Sang, igual que la de les altres entitats amb aquests mateixos fins, és divulgar, fomentar i orientar el comportament de la societat per assolir una conscienciació ètica i responsable que doni resposta a l'enorme i esperançador repte que aquests avenços científics permeten.

 

aecc.PNG

Organització sense ànim de lucre formada per pacients, familiars, voluntaris, col·laboradors i professionals que reballen units per educar en salut, donar suport i acompanyar les persones malaltes i les seves famílies. A més de finançar projectes d'investigació que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.

baixa.png

Organització sense ànim de lucre que té l'objectiu de crear ecosistemes d'emprenedoria social i cultural, sobretot projectes vinculats a l'educació, la cultura, la inclusió i la cooperació al desenvolupament.
Es pretén generar un canvi global per transformar les ciutats a través de la innovació social des d'una perspectiva transversal i global compartint bones pràctiques i recursos. Fomentar la innovació educativa, de qualitat i universal i la construcció de societats cohesionades i inclusives en un context de diversitat i riquesa cultural, són els objectius principals.