top of page

Acerca de

IMG-20210303-WA0002.jpg

ADULTS

És competència municipal la informació, promoció, detecció, prevenció i intervenció familiar. Per aquest motiu es desenvolupen projectes d'atenció a aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat, amb iniciatives que tenen com a objectiu la inclusió social, la promoció de la igualtat i la millora de la qualitat de vida de les persones. 

Projecte VINCLES - Casal dels Infants

Descripció: Cerquem persones voluntàries que vulguin formar part de l’equip educatiu per col·laborar en un projecte de materno-infantil que treballa amb mares i els seus nadons menors de 3 anys. Les tasques consisteixen en donar suport en la cura dels infants, jocs, sortides i ajut en la preparació de l’aula i les activitats, sempre amb la guia i suport dels responsables de l’equip.

Perfil: Persones majors de 20 anys (preferentment dones) amb moltes ganes de col·laborar, que estigui motivada per estar amb infants de 0 a 3 anys, dinàmica i amb mínims coneixements de tracte i relació amb petita infància.

*Necessitarem que la persona tingui el certificat negatiu d’antecedents penals de naturalesa sexual actualitzat (l’informarem de com fer-ho).


Temporalització: Un matí a la setmana, dimarts i/o dijous, de 9h a 13h aprox.

Fes més - Càritas Salt

Descripció: Es un servei de suport d'estudis postobligatoris a persones amb un nivell acadèmic d'estudis superior a la ESO o d'assignatures específiques.

Perfil: Persones amb estudis secundaris i amb ganes d'oferir els seus coneixements i el seu temps als nens i nenes d'aquest servei. A partir de 18 anys.


Temporalització: Horari de tardes. Aquest servei queda aturat a l'estiu exceptuant si hi ha una demanda puntual.

Taller d'acollida lingüística i cultural (TALC) - Càritas Salt

Descripció: A través de classes de català es fa una pre acollida a persones immigrades que necessiten un nivell mínim de llengua catalana per aconseguir feina, papers o senzillament sentir-se inclosos i poder-se relacionar en la nostra societat. Són Persones amb un nivell de pre-escola d'adults, ja que moltes de les persones que ens arriben manquen d'estudis bàsics i també ens arriben persones sense escolaritzar.

Perfil: Persones amb estudis secundaris i amb ganes d'oferir els seus coneixements i el seu temps als nens i nenes d'aquest servei. A partir de 18 anys.

*Necessitarem que la persona tingui el certificat negatiu d’antecedents penals de naturalesa sexual actualitzat (l’informarem de com fer-ho).


Temporalització: Dilluns i dimecres de 9,30 a 11h.

* Aquest programa segueix un horari escolar, per tant romandrà tancat fins l'inici del curs escolar.

Xarxa Tallers amb Famílies (XTF) - VINCLE

Descripció: Cerquem persones voluntàries per a la realització de classes d'alfabetització a les famílies dels centres educatius de Salt, per tal de millorar la comunicació entre família i escola i la seva relació amb els diferents serveis del municipi. 

Perfil: Persones majors de 18 anys amb moltes ganes de col·laborar, sociables, que els agradi ensenyar i transmetre amb paciència, però sobretot amb moltes ganes de forma part del nostre equip de voluntariat.


Temporalització: En funció de l’horari pactat entre el centre educatiu  i la persona voluntària.

Voluntariat per la llengua - Consorci per a la Normalització Lingüística

Descripció: El Voluntariat per la llengua és un programa que facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context distès i real. El Voluntariat per la llengua pretén facilitar als aprenents un interlocutor, mitjançant una parella lingüística, per poder conversar en català, ajudar-los a superar una possible inseguretat i millorar la seva fluïdesa.

Perfil: Qualsevol persona major d'edat que parli habitualment en català i que vulgui trobar-se amb una persona que vulgui millorar la seva llengua oral i que disposi d’una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes.


Temporalització: En funció de l’horari pactat entre la persona voluntària i la parella lingüística.

bottom of page